Международната федерация по джудо отстрани Владимир Путин като почетен президент и

...
Международната федерация по джудо отстрани Владимир Путин като почетен президент и
Коментари Харесай

Отстраниха Путин от поста почетен президент на Международната федерация по джудо

Международната федерация по джудо отстрани Владимир Путин като почетен президент и дипломат на IJF. Руският държавен глава има черен колан по джудо.

Решението е една от спортните  " наказания " по отношение на Русия, оповестени през последните дни, поради военната инвазия в Украйна. Гран при на Русия във Формула 1, което трябваше да се организира в Сочи през септември, към този момент беше анулирано. По-рано през седмицата УЕФА разгласи, че финалът на Шампионската лига през 2022 година ще се играе в Париж, а не в Санкт Петербург.

" В контекста на продължаващия боен спор в Украйна, Международната федерация по джудо афишира прекратяването на статута на господин Владимир Путин като почетен президент и дипломат на IJF ", гласи късото известие в уеб страницата на организацията.

Путин тренира джудо от 11-годишна възраст, а на 14 стартира да практикува и самбо. Печели надпревари и в двата спорта в Ленинград (сега Санкт Петербург). През 2012 година е награден с осми дан на черния колан, като става първият руснак, получил този статут. Президентът на Русия практикува и карате.

Той е съавтор на книгата " Джудо с Владимир Путин " на съветски език и " Джудо: история, доктрина, процедура " на английски (2004 г.).

Бенджамин Витес, който има черен колан по таекуондо и айкидо и е редактор на Lawfare, оспорва уменията на Путин в региона на бойните изкуства, заявявайки, че " няма видеозаписи, на които Путин да демонстрира някакви действителни забележителни умения по джудо ".

Спаринг сътрудник на съветския президент беше Аркадий Ротенберг, съсобственик на „ Стройгамонтаж “ и „ Мостотрест “ – едни от най-големите строителни компании в Русия. И двете компании попаднаха под глобите на Европейски Съюз през 2018 поради присъединяване в построяването на Кримския мост.

Междувременно Путин благодари на специфичните сили на страната, нахлули в Украйна. В телевизионно послание тази неделя той изтъкна " заслугата " на тези, които " героичен извършват военния си дълг " в прилежащата страна. Президентът приветства тяхната " безупречна работа в името на народа на Русия и нашата велика татковина ".

Путин съобщи, че на бойците е предоставено да оказват помощ на " националните републики в Донбас " - става дума за двете следени от бунтовници области в Източна Украйна, които Русия призна за самостоятелни страни преди нашествието си.

В края на посланието си той се обърна към съветските военни с думите: " Пожелавам шанс, триумф и всичко най-хубаво на вас и вашите близки ".

Обръщението беше отправено във връзка Деня на специфичните сили на Русия, който се организира на 27 февруари от 2015 година насам.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР